• Stories

Zo kies je de beste winterkleding voor kinderen

Zo kies je de beste winterkleding voor kinderen

Nu we allemaal aan het nagenieten zijn van het zonnetje is het alweer tijd om na te denken over kleding voor de winter. Voor de kleintjes onder ons wordt dit natuurlijk gedaan door papa en mama, maar kiezen van winterkleding voor kinderen blijkt vaak nog best een opgave te zijn. In deze blog geven we je daarom wat tips om de garderobe van jouw kind winterproof te maken, lees mee!

First things first: een goede winterjas

Dit is natuurlijk een no-brainer, maar een goede winterjas is het allerbelangrijkste kledingstuk om warm te blijven in de koude wintermaanden. Investeren in een goede, dikke jas zal ervoor zorgen dat jouw kind warm blijft tijdens de winter, zonder dat hij/zij er te veel lagen onder moet dragen. 

Let bij het kiezen van een winterjas op de volgende dingen:

  • De jas moet gemaakt zijn van een dik, warm materiaal. Wol is altijd een goede keuze;
  • De jas moet een hoge kraag hebben om de nek te beschermen tegen koude wind;
  • Een capuchon is ook een goed idee, om het hoofd warm te houden;
  • Zorg ervoor dat de jas waterdicht is, zodat je kind niet nat wordt in de regen of sneeuw.

Onze collectie winterjassen bestaat uit echte merkjassen. Deze jassen zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook nog eens van zeer goede kwaliteit. Zo is jouw kind in stijl beschermd tegen de kou!

Wat zijn goede winterschoenen?

Warme voeten bij het buitenspelen; erg belangrijk!  Daarom mag een goed paar schoenen in de winter niet ontbreken. Maar welke kies je?

Laarzen

Laarzen zijn ideaal voor de winter. Ze houden de voeten warm en droog, en zijn bovendien gemakkelijk aan en uit te trekken. Een goede tip is om laarzen te kopen die een maat groter zijn dan de schoenmaat van je kind. Zo is er ruimte om te groeien, en kan jouw kind de laarzen meer dan één winterseizoen dragen.

We zien elke winter weer dat Uggs erg in de smaak vallen, zowel bij meisjes als jongens. Ze zijn gemaakt van lekker zacht schapenvacht en houden de voeten extra warm. Uggs zitten simpelweg fantastisch.

Sneakers

Natuurlijk kun je ook sneakers dragen in de winter. Zorg er alleen wel voor dat ze dicht zijn, of gemaakt zijn van een warm materiaal, zoals leer of suède. En vergeet niet een paar dikke sokken te kopen om erbij te dragen!

Truien zijn een musthave

Truien zijn de go-to bovenkleding tijdens de winter. Ze zijn comfortabel, houden je warm en zijn er in allerlei verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een eenvoudige trui, of voor een meer modieuze versie met prints of pailletten. Een trui is ook ideaal om over een shirt of jurk te dragen.

Een paar goede truien kunnen dus absoluut niet ontbreken in de wintergarderobe van jouw zoon of dochter. Een paar goede truien kunnen dus absoluut niet ontbreken in de wintergarderobe van jouw zoon of dochter. Kies een paar lekkere dikke truien uit in verschillende kleuren, zodat je kind kan mixen en matchen om verschillende looks te creëren.

Vergeet winteraccessoires niet!

Naast kleding zijn er natuurlijk ook diverse winteraccessoires die onmisbaar zijn voor een complete winterlook. Een sjaal is bijvoorbeeld erg belangrijk om de nek en de keel te beschermen tegen de koude wind. Een paar handschoenen of wanten is al helemaal een must. Een muts is ook een goed idee om het hoofd warm te houden. 

Ten slotte is voor de meisjes ook een winter maillot of legging aan te bevelen. Dit houdt hen lekker warm bij het buitenspelen. 

En dat zijn onze tips voor een winterproof garderobe voor jouw kind! Met deze kledingstukken is je kind goed voorbereid op wat het weer ook voor hem of haar in petto heeft. Natuurlijk kun je al deze artikelen ook vinden in onze online webshop!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties