• Stories

Wanneer moet je babykleding nou eigenlijk wassen?

Wanneer moet je babykleding nou eigenlijk wassen?

Het leven van nieuwe ouders valt niet mee! Slapeloze nachten, luiers verschonen en voeding geven zijn slechts een paar dingen waar een kersverse moeder of vader mee te maken krijgt. Bovenal moet je ervoor zorgen dat de kleertjes van je baby schoon en fris zijn. Maar wanneer moet je ze wassen?

In deze blog vertellen we je alles over het onderhouden van die schattige babykleertjes. Lees je mee?

Wanneer babykleertjes wassen voor de bevalling?

Dat is een goede vraag! De meeste artsen raden aan om babykleertjes te wassen voor de bevalling. Dit zal helpen om infecties te voorkomen na de geboorte van de baby. Bovendien zal de kleding zachter aanvoelen voor de pasgeboren baby, die nog een hele tere huid heeft! Het wassen kan in principe al ruim voor je uitgerekende datum worden gedaan, maar het is aan te raden het in ieder geval voor week 36 gewassen te hebben.

Je kunt de kleding met de hand of in de machine wassen. Als je het in de machine wast, zorg er dan voor dat je een mild wasmiddel gebruikt en een rustig programma. Je wilt die delicate babykleertjes niet beschadigen, toch?

Een was temperatuur van 30 graden is uitstekend voor babykleding. Wanneer je op 60 graden wast, riskeer je dat de kleding gaat krimpen. Ze groeien al snel genoeg toch? Accessoires die geen kleding zijn, zoals een babykleed, kunnen natuurlijk wel wat warmer gewassen worden. Lees ook goed de wasvoorschriften die in de label staan!

Wanneer je moet wassen

Als je zonnestraal eenmaal geboren is, heb je het waarschijnlijk te druk om je zorgen te maken over de kleertjes. Maar het het is belangrijk om de kleertjes van je baby regelmatig te wassen, vooral als hij of zij veel spuugt of ongelukjes heeft. 

Voor pasgeborenen is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en hun kleding vaker te wassen dan die van een volwassene. Pasgeborenen hebben een gevoelige en dunne huid, dus je wilt ervoor zorgen dat hun kleren vrij zijn van bacteriën en irriterende stoffen.

Als vuistregel geldt dat je babykleertjes na elke draagbeurt moet wassen. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen waarin je de kleding niet meteen hoeft te wassen. Als je baby het pakje bijvoorbeeld maar kort heeft gedragen en het er niet vies uitziet, kun je wachten met wassen. 

Beste wasmiddel voor baby’s

Nu je weet hoe vaak je babykleertjes moet wassen, is het tijd om het te hebben over het beste wasmiddel voor baby's. Aangezien pasgeboren baby's een gevoelige huid hebben, wil je ervoor zorgen dat je een zacht wasmiddel gebruikt dat de huid niet irriteert.

Er zijn gelukkig veel merken wasmiddelen op de markt die speciaal ontworpen zijn voor de allerkleinste onder ons. Deze wasmiddelen zijn meestal hypoallergeen en vrij van andere gekke stoffen. Bovendien ruiken ze meestal zalig!

Als je geen specifiek baby wasmiddel kunt vinden, kun je een ander mild, ongeparfumeerd wasmiddel gebruiken. Lees altijd even het etiket om te kijken of er geen gekke dingen in zitten!

Tip van Superstellar: Wasgeluk by Essentia

Een absolute favoriet onder de klanten van Superstellar, is het Wasgeluk van Essentia. Het is een wasparfum in verschillende geuren die stuk voor stuk geweldig ruiken! Het is veilig voor je baby'tje, maar ook 100% natuurlijk, dierenproefvrij en bio-based. Met een klein scheutje laat je alle babywasjes heerlijk ruiken. Dat maakt die eerste wasjes nog specialer toch?!

Veel wasplezier!

Zoals je ziet, is er veel om over na te denken als het gaat om het wassen van babykleertjes. Maar maak je geen zorgen, je zult het in een mum van tijd onder de knie krijgen! Het wassen kan veel tijd in beslag nemen, maar het is een belangrijk onderdeel van de verzorging van jouw kleintje. Hopelijk helpen deze tips ervoor zorgen dat de kleertjes van jouw kleintje altijd schoon en fris zijn! Veel succes met moederen/vaderen!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties