• Stories

Wat is de beste kledingmaat voor een baby?

Wat is de beste kledingmaat voor een baby?

Er is niks leuker dan shoppen voor je kleintje, toch? Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de goede kledingmaat koopt. Het zal zonde zijn als je baby in de zomer truitjes heeft en in de winter shirtjes. Lees verder in dit blog om erachter te komen welke maten gemiddeld passen bij een baby.

Gemiddelde babymaten

Wil je alvast wat kleding in slaan voordat je baby geboren wordt? Het is natuurlijk super leuk om al lekker te gaan shoppen tijdens je zwangerschap. De gemiddelde baby is ongeveer 50 cm bij de geboorte. Hier hoort dan ook kledingmaat 50 bij. Voor te vroeg geboren baby’s is er ook een kleiner maatje, dit is maat 44. Tussen elke maat zit een stap van 6, dus 44-50-56 etc.

Natuurlijk is niet iedere baby hetzelfde en zullen kledingmaten verschillen. Per merk zijn kledingmaten ook altijd weer net iets anders, om het ons nog moeilijker te maken. Lange baby’s kunnen soms bij de geboorte al maatje 56 aan. Onthoud altijd goed dat iets te grote kleertjes altijd beter is dan te strakke kleertjes.

Is je baby alweer een maand oud? Dan stappen de meeste baby’s over naar een maatje groter. De meeste hebben dan gemiddeld maatje 56. Tussen de 2 en 4 maanden hebben baby’s gemiddeld maat 62 en tussen de 4 en 6 maanden maat 68. Hierna zal je kindje iets minder snel groeien. Het voordeel hieraan, is dat we iets langer van de kleertjes kunnen genieten. Tussen de 6 en 9 maanden heeft een baby gemiddeld maatje 74 en tussen 9 en 12 maanden maatje 80.

Uiteraard verschillen maten per baby en kan het zijn dat ze buiten het gemiddelde vallen. Het is daarom altijd aan te raden om een maat groter te kopen dan je in gedachte had.

Welke schoenmaat is goed voor een baby?

Babyvoetjes, hier smelt iedereen van toch? Niet alleen door die kleine schattige teentjes maar ook de kleine schoentjes die te koop zijn. Maar welke schoenmaat moeten we nou eigenlijk kopen? Eigenlijk hebben baby’tjes pas schoenen nodig wanneer zij gaan lopen. Het eerste jaar zijn sokjes of slofjes genoeg om de voetjes warm te houden.

Bij schoenen is het nog moeilijker om de juiste maat te kiezen dan bij kleding. De maten per kindje verschillen hierbij nog meer. Een kindje van een jaar oud heeft gemiddeld schoenmaat 19, 20 of 21. Het is ontzettend belangrijk om de juiste schoenmaat te kiezen. Bij een te grote maat zullen de schoentjes steeds uitvallen en dit zit heel oncomfortabel. Een te kleine maat zal invloed hebben op de ontwikkeling van de voetjes, dit willen we natuurlijk niet.

Op het moment dat een baby of peuter schoentjes gaat dragen met harde zolen, meestal vanaf maat 20, kan dat ook opgemeten worden in de winkel. Daarom willen we je als tip meegeven om je kindje mee te nemen naar de winkel, zodat de voetjes opgemeten kunnen worden voor de juiste schoenmaat.

Superstellar heeft heel veel verschillende babykleding en schoentjes van allerlei verschillende merken. Ben je nieuwsgierig naar de gehele collectie? Neem dan snel een kijkje in de webshop of kom langs in de winkel. Onze collega’s helpen je ook graag verder met het uitkiezen van de juiste maten!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties