Schoenmaat kind bepalen, de beste tips voor ouders

Schoenmaat kind bepalen, de beste tips voor ouders

Als ouder weet heb je in de gaten dat kinderen snel groeien, al zie je dat niet altijd. Zo kan een broekje van 3 maanden geleden misschien alweer te kort zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor kindervoeten! Die groeien ook sneller dan je denkt, waardoor je kind misschien ieder seizoen weer nieuwe schoenen nodig heeft. 

Maar hoe bepaal je de schoenmaat voor je kind als je schoenen online wilt kopen? Wij hebben de beste tips voor jullie als ouders verzameld!

Schoenmaat kind meten

Niet iedere kind vindt het leuk om hun schoenmaat te laten opmeten. De een rent er hard van weg en de ander werkt wel met je mee. 

Heb jij een kind die het verschrikkelijk vindt? Maak er dan een feestje van! Doe het samen, zodat hij of zij meehelpt en er ook plezier in heeft. De volgende tips kunnen je helpen:

  1. Pak een blaadje; zet de voeten van je zoon of dochter plat op een blaadje en teken er met een pen omheen. Zo heb je een afdruk van de voeten, waardoor je het makkelijker kunt opmeten. Een leuke tip; laat je kind zijn of haar afdruk inkleuren!
  1. Ga aan de slag met een meetlint; als je een afdruk hebt, is het makkelijk om het op te meten. Meet vanaf de hiel tot aan de langste teen. Pak vervolgens een maattabel erbij om de maat in te schatten. 
  1. Gebruik je dikke duim; het is belangrijk om ruimte in de schoenen te houden voor de groei. De dikke duimregel is er dan een die je niet moet vergeten. Zorg dat er altijd ruimte is om een duim of vinger achter in de schoen te steken. Zo weet je zeker dat de schoenen niet zullen knellen.

Als je al deze tips hebt toegepast, heb je ongeveer een schatting van wat de schoenmaat van je kind kan zijn. Vergeet niet dat iedere merk ook weer verschilt in de maatvoering. Gelukkig kun je bij ons je bestelling retourneren binnen 14 dagen, waardoor je makkelijk de schoenen eerst kunt passen met je kind!

Kinderschoenen in de winkel kopen

Soms is het ook fijner om langs de winkel te gaan. De winkelmedewerker kan je dan goed helpen met het bepalen van de juiste maat!

Wat we niet moeten vergeten, is dat de voeten door de dag heen opzetten. Ja, ook bij kinderen! Het is dus slimmer om schoenen te passen in de namiddag, dan in de ochtend. Zo voorkom je krappe schoentjes. Tenslotte weet je kind natuurlijk altijd het beste hoe de schoenen zitten, zij voelen het zitten. 

Wij hopen dat deze tips je helpen bij het bepalen van de juiste schoenmaat kind. Heb je toch vragen of wil je liever langskomen voor advies? We ontvangen je graag in onze winkel in Rotterdam of neem gewoon even contact met ons op.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties