Leren kleding is een tijdloze modetrend

Leren kleding is een tijdloze modetrend

De meeste modetrends komen en gaan, maar sommige materialen hebben de kracht om altijd en de mode te blijven. Het perfecte voorbeeld hiervan is natuurlijk leer. Al eeuwenlang wordt leer gebruikt in de mode industrie en het lijkt erop dat dit nooit zal verdwijnen. In deze blog gaan we dieper in op hoe leer zich heeft ontwikkeld tot een symbool van stijl en klasse.

De evolutie van leren kleding

De tijd waarin we leven zijn vrijwel alle merken overgestapt van echt leer naar vegan leer (ook wel bekend als kunstmatig, synthetisch of imitatieleer). Een belangrijke drijfveer achter de opkomst van vegan leer, is het groeiende bewustzijn van het dierenwelzijn. Traditioneel leer wordt namelijk gemaakt van dierenhuiden, wat gepaard gaat met het doden van dieren. Afgelopen jaren zijn steeds meer mensen bewust geworden van de behandeling van dieren voor de leerindustrie. Hierdoor zijn ze op zoek gegaan naar verantwoorde alternatieven waar geen dieren voor nodig zijn.

Vegan leer is een diervriendelijk alternatief omdat er geen dieren bij aan te pas komen. Hierdoor kun je alsnog genieten van hoogwaardige materialen zonder bij te dragen aan het dierenleed. Dat is toch ideaal? Want laten we eerlijk zijn, leren kleding is een trend die we nooit kunnen missen in de mode.

Leren broekje of jasje als musthave

Dit is misschien wel het meest bekende leren kleding item dat we kennen, namelijk de leren jas. Of het nu gaat om een motorjack of een bomberjack, een vegan leren jas voegt een vleugje stijl toe aan iedere kindergarderobe en kun je gemakkelijk dragen over vrijwel iedere outfit.

Een vegan leren broekje is ook al jaren een echte trend. In de mode zie je zowel korte broeken als lange broeken voorbij komen. De korte broeken kunnen ook gecombineerd worden met een maillot wanneer het koud is. Je kunt ze combineren met verschillende tops om diverse looks te creëren, van casual tot chic.

Onder de meisjes is dit toch wel een echte musthave, namelijk de vegan leren rok. Ook deze kan worden gedragen met panty’s en maillots, afhankelijk van het weer. Combineer de rok met een leuke top en boots en je dochter is helemaal klaar om mee te gaan naar een speciale gelegenheid.

Over boots gesproken, deze zijn natuurlijk ook te vinden in vegan leer. Boots kun je ook weer combineren onder vrijwel iedere outfit. Dit is dan ook het grootste voordeel van leerlook items, namelijk de veelzijdigheid. Je kunt het met vrijwel iedere andere soort stof of kleur combineren.

Shop de perfecte outfits bij Superstellar!

Ben je op zoek naar prachtige items voor kinderen van vegan leer? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Uiteraard kun je ook gezellig komen passen in onze fysieke winkel in Rotterdam. Wij helpen je graag bij het adviseren van de leukste combinaties en de juiste maten.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties