Gids voor het kiezen van een geboortepakje

Gids voor het kiezen van een geboortepakje

Het kiezen van een geboortepakje voor je kleine wonder is een bijzonder moment. Je zult natuurlijk meerdere kledingstukken kopen tijdens de zwangerschap, maar dit pakje zal altijd speciaal blijven. Het is natuurlijk het eerste kledingstuk wat je baby zal dragen, wat ook een kostbare herinnering zal worden voor later. Wij nemen je mee in de leukste tips!

Geboortepakje uitkiezen

Dat een geboortepakje voor altijd speciaal zal blijven is wel duidelijk. Je zult dit voor altijd willen bewaren, omdat dit het eerste is wat je baby heeft gedragen. Veel mensen hechten hier enorm veel waarde aan en terecht! Hoe leuk is het om later aan je kind te laten zien wat hun eerste outfit was. Maar wat is belangrijk bij een eerste outfit?

Ten eerste, en misschien wel het allerbelangrijkste in babykleding, is comfort. Je wil natuurlijk dat je newborn zich zo prettig mogelijk voelt in de kleding. Ga daarom ook voor zachte stoffen als katoen of bamboe. Deze materialen zijn ademend, zacht voor de huid en vrij van schadelijke stoffen.

Het is ook belangrijk om te kijken in welk seizoen je baby geboren wordt. Is dat in de zomer? Ga dan voor een iets lichtere stof dan in de winter. Dan kun je beter kiezen voor dikkere materialen.

Boxpakje als geboortepak

Een boxpakje is meestal uiterst geschikt als geboortepakje. Dit zijn ‘onesies’ die zijn ontworpen om het hele lichaam van de baby te bedekken. Zo hoef je je baby niet verschillende items aan te kleden, maar ben je al klaar met 1 kledingstuk.

Een groot voordeel van boxpakjes is hun eenvoudige ontwerp; met drukknoopjes bij de benen, wat het verschonen van luiers vergemakkelijkt. Dit maakt het makkelijk voor zowel jou als ouder, maar ook comfortabel voor je baby.

Hoewel de functionaliteit voorop staat, is het ook leuk als het geboortepakje er schattig uitziet. Tegenwoordig zijn er tal van designs en patronen beschikbaar. Van klassieke, subtiele kleuren tot levendige prints en ontwerpen – er is iets voor elke smaak en voorkeur.

Wij hebben verschillende soorten boxpakjes of setjes op onze webshop voor newborns die perfect dienen als geboortepakje. Bekijk de gehele collectie online of kom langs in onze baby winkel in Rotterdam!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties