• Stories

Pastelkleuren dragen in de winter

Pastelkleuren dragen in de winter

Bij pastelkleuren denk je al snel aan lekker zonnig weer met hoge temperaturen. Dan gaan de donkere kleuren achter op de stapel. Daarentegen zijn pastelkleuren juist heel leuk om in de winter te dragen, ze fleuren outfits namelijk helemaal op! Daarnaast is het ook al jaren een modetrend en dat is niet zonder reden. In deze blog lees je wat pastelkleuren zijn en hoe je deze het beste kunt combineren.

Wat zijn pastelkleuren?

We kennen allemaal wel de kleur beige. Deze kleur is tegenwoordig helemaal trendy en vind je bij vrijwel iedereen wel terug in de kast. Maar wist je dat dit ook een pastelkleur is? Pastel kleuren zijn eigenlijk basiskleuren gemengd met veel wit. Deze tinten liggen dus net van het witte af en zijn over het algemeen wat zachtere tinten. Pastel kleuren zijn te onderscheiden in warme en koele tinten. Denk bij warme tinten bijvoorbeeld aan zalmroze, roomwit, vanillegeel, baby roze en lila. Onder koele tinten verstaan we bijvoorbeeld, lichtblauw, groen en aqua.

De pasteltinten zijn lekker fleurig en maakt de outfit van je kindje of baby een stuk gezelliger. Daarom zijn we geneigd om deze pastelkleuren vooral in de zomer te dragen, maar dat is helemaal niet nodig. Door middel van pastelkleuren te combineren met donkere kleuren, worden de pasteltinten krachtiger en creëer je een fleurige outfit op een grauwe dag. Zo haal je zelf het zonnetje in huis!

Pasteltinten combineren met donkere kleuren

Pasteltinten doen het heel goed op leuke jeans. Denk bijvoorbeeld aan stoere jeans met een lichtblauwe trui, gecombineerd met een donkerblauw jasje. Het lichtblauwe pasteltintje haalt de frisheid in de outfit van je kindje naar boven. Of juist andersom, door een lichte tint broek te combineren met een donkere kleur trui of overhemd.

Je ziet ook verschillende winterjassen in pastelkleuren voorbij komen. Deze jassen zijn leuk te combineren met een zwarte sjaal, muts en handschoenen. Zo loopt je kindje altijd in een gezellige outfit door de kou. Deze outfit kun je natuurlijk ook andersom dragen. Hiermee bedoelen we een donker gekleurde jas, gecombineerd met een muts, sjaal en handschoenen in een pasteltintje.

Superstellar

Zo kun je eindeloos blijven combineren met donkere en lichte kleuren. Bij Superstellar hebben we verschillende pastelkleuren in het assortiment. Neem snel een kijkje in de webshop of kom gezellig langs in de winkel. Onze medewerkers helpen je graag om de leukste outfits met elkaar te combineren.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties