• Stories

Kindermaten; hoe kies je deze het beste uit?

Kindermaten; hoe kies je deze het beste uit?

Kleding kopen voor je kindje is misschien wel een van de leukste dingen om te doen, maar voor welke maat moeten we kiezen? In deze blog lees je alles wat je moet weten bij het uitkiezen van de juiste kindermaten.

Kindermaten bepalen

We weten allemaal wel hoe lastig het is om voor de juiste kleding maat te kiezen. Tot onze grootste ergernis zijn onze kindjes er na een tijdje alweer uitgegroeid. Wanneer je twijfelt tussen 2 maten, kies dan natuurlijk altijd voor de iets grotere maat. Kinderen passen vaak namelijk al in een maatje groter.

Op onze website vind je een handige maattabel die je kunt gebruiken bij het shoppen voor je kindje. In deze tabel staan de gemiddelde maten per leeftijd en lengte. Het kan helaas weleens voorkomen dat je alsnog niet de juiste maat hebt, omdat merken kunnen afwijken van elkaar. Daarom raden we altijd aan om gezellig bij ons te komen passen in de winkel.

Waar moet je nog meer op letten bij kinderkleding?

Het is belangrijk om rekening te houden met de stijl van je kindje. Kinderen ontwikkelen al op jonge leeftijd een stijl en krijgen daardoor steeds meer een eigen mening als het gaat om wat ze wel of niet leuk vinden. Daarom moet je niet alleen kijken naar wat je zelf leuk vindt. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat kinderen zich prettig voelen in de kleding die zij dragen.

We vinden natuurlijk belangrijk dat de kleding er mooi uit ziet, maar daarnaast is het ook van groot belang dat de kleding comfortabel zit. Wanneer kleding niet fijn zit, dragen kinderen het liever niet. Zij moeten er lekker in kunnen bewegen en spelen. En nee dan bedoelen we natuurlijk niet spelen op de iPad.

Tot slot is kwaliteit natuurlijk ook een aandachtspuntje die we niet mogen vergeten. Kinderen zijn veel aan het spelen en bewegen waardoor kleding wel tegen een stootje moet kunnen. Het is daarom belangrijk om voor goede kwaliteit kleding te kiezen. Dit weten wij bij Superstellar als geen ander, daarom selecteren wij merken op hoogwaardige kwaliteit.

Heb je ook nog nieuwe kinderkleding nodig? Shop dan online met behulp van de maattabel of kom gezellig langs in de winkel. Onze medewerkers helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste maat en het stijlen van de leukste outfits.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties