• Stories

Groen speelt een grote rol in de kleurentrends 2023

Groen speelt een grote rol in de kleurentrends 2023

In deze blog lees je meer over een kleur die een opvallende rol speelt in de laatste modetrends, namelijk groen. Groen is een frisse kleur die ons verbindt met de natuur, rust brengt en tegelijkertijd een levendige uitstraling geeft. Het is daarom ook geen verrassing dat groen dit jaar een grote rol speelt in de wereld van mode.

Waarom is groen zo populair geworden in de kleurentrends 2023?

Laten we beginnen met de duurzaamheid en milieubewustzijn, groen staat hier namelijk synoniem aan. We leven tenslotte in een tijdperk waarin klimaatveranderingen en milieuproblemen steeds urgenter worden. Mensen verlangen naar een duurzamer en groenere wereld. Dit verlangen komt tot uiting in de kleurentrends 2023, waarin verschillende tinten groen de boventoon voeren. Van rijke, diepe smaragdgroen tot aan lichte en serene pasteltinten. Groen symboliseert de verbondenheid met de natuur.

Naast de verbondenheid met de natuur geeft groen ook een kalmerende en rustgevende uitstraling. Het is een kleur die geassocieerd wordt met vernieuwing. We leven in een wereld waarin we als maar worden blootgesteld met allerlei prikkels en technologie, hierdoor komt het verlangen naar momenten van kalmte en verfrissing. Groene kleding kan bijdragen aan een gevoel van ontspanning. 

Groen heeft verschillende eigenschappen, daar zijn we nu wel achter gekomen. Naast deze eigenschappen is het ook nog eens een hele makkelijke kleur om te combineren. Je kunt groen met vrijwel iedere kleur combineren waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Groen kan een krachtig contrast combineren met warme kleuren zoals geel of oranje, of juist harmoniëren met koele kleuren zoals blauw of paars. De veelzijdigheid van de kleur groen maakt het een echte liefhebber onder ontwerpers en stylisten. Het geeft hen namelijk de vrijheid om te experimenteren en unieke combinaties te maken.

Welke verschillende tinten groen zijn liefhebbers in de mode?

Laten we beginnen met smaragdgroen. Dit is een rijke, diepe en opvallende tint die we regelmatig voorbij zien komen in de kinderkleding. Deze kleur groen is vooral geliefd onder de jongens, maar kan ook prachtig gedragen worden door modieuze meiden. Het straalt luxe en verfijning uit en kan worden gebruikt als een statement kleur.

Daarnaast kennen we ook allemaal wel olijfgroen. Dit is een heel veelzijdige groene tint die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Het geeft een aardse uitstraling die we regelmatig terugzien in jassen, broeken of truien. Met deze tint zit je altijd goed!

Vooral nu het weer zomer is zien we mintgroen veel voorbij komen. Dit is een zachte en frisse kleur die perfect is voor de zonnige dagen. Het geeft namelijk een lichte en luchtige uitstraling en geeft een vleugje speelsheid. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de prachtige kinderkleding in groene tinten? Neem dan snel een kijkje in de webshop en filter op de kleur groen. Kom je liever kijken in de fysieke winkel? Dat kan natuurlijk ook. Je bent van harte welkom in Rotterdam. Wij helpen je graag bij het kiezen van de leukste items en het combineren van een totale outfit. Tot snel!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties