• Stories

Versace, het merk dat grenzen van stijl en expressie verlegt

Versace, het merk dat grenzen van stijl en expressie verlegt

Welkom bij een reis door de wereld van Versace, een modemerk dat bekendstaat om zijn grensverleggende stijl en expressie. Versace heeft een blijvende indruk weten te maken in de modewereld. Dit hebben zij gedaan door middel van gedurfde ontwerpen, weelderige stoffen en het kenmerkende logo.

Versace, het verhaal achter het modemerk 

Het merk Versace is in 1978 opgericht door Gianni Versace. Gelijk vanaf de oprichting heeft hij voortdurend de normen en conventies van de mode uitgedaagd. De creaties van Gianni waren een fusie van klassieke Italiaanse elegantie en hedendaagse uitdaging. Hiermee heeft hij zijn iconische status verworven. 

Een van de meest opvallende kenmerken van Versace, is het gebruik van prints en patronen. Het merk is bekend om zijn kenmerkende motieven, Griekse sleutels en Medusahoofden die terug te zien zijn op de kleding en accessoires. Deze gedurfde en opvallende ontwerpen hebben Versace een herkenbare identiteit gegeven en hebben een stempel gedrukt in de modewereld. 

Gianni Versace had al snel door dat het een krachtige manier was om zijn merk te verbinden aan beroemdheden. Zo kon hij zijn creaties promoten en de status van het merk versterken. Hij heeft beroemdheden aangekleed zoals prinses Diana, Elton John en Madonna. Hierdoor werd Versace synoniem aan glamour en roem.

Gianni Versace is overleden in 1997, waardoor zijn zus Donatella Versace het merk heeft overgenomen. Zij heeft Versace naar een nieuwe hoogte geleid door het innoveren en experimenteren met stijl. Donatella heeft het merk versterkt door samenwerkingen aan te gaan met kunstenaars.

De kracht van Versace

Het merk heeft een prachtig assortiment aan Versace kinderkleding en accessoires. Kinderen houden van opvallende items, kleuren en prints. Versace is dan uiteraard het geschikte merk. Ieder seizoen en iedere collectie blijft Versace de wereld verbazen en inspireren. Het merk heeft de kracht om mensen en kinderen te laten dromen, te verleiden en zich zelfverzekerd te voelen. Dit merk heeft ook een mooie collectie voor de allerkleinsten, Versace baby.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit luxe en opvallende merk? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Kom je liever passen in een fysieke winkel? Dan ben je van harte welkom in onze winkel in Rotterdam. Wij helpen je graag bij het adviseren van de juiste maat en het combineren van een complete outfit.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties