• Stories

De perfecte koningsdag outfit

De perfecte koningsdag outfit

Dit jaar komt de koning natuurlijk naar onze prachtige stad Rotterdam en dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Bij deze dag hoort wel een oranje outfit. In deze blog kom je achter de leukste koningsdag outfits voor meisjes en jongens. Lees je mee?

Koningsdag; nationale feestdag!

Koningsdag is in Nederland een nationale feestdag. Op deze dag vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander. Deze feestdag is op 27 april en dat betekent dat het er weer bijna aan zit te komen. In het hele land worden er feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de vrijmarkten. Hier verkopen mensen spullen op een kraampje of kleedje. Daarnaast staan er ook kramen met traditionele Nederlandse snacks zoals haring en stroopwafels. Naast de vrijmarkten zijn er ook verschillende muziekfestivals, sportevenementen en optochten,

Op koningsdag zijn alle kinderen vrij van school en klaar om een feestje te bouwen. Bij dit feestje kan oranje kleding natuurlijk niet ontbreken. De oranje kleding heeft te maken met de kleur van het koninklijk huis van Oranje-Nassau. Oranje is een symbolische kleur die je kunt koppelen aan Nederland met nationale evenementen. Niet alleen op koningsdag wordt er oranje kleding gedragen, maar ook bij het WK en EK voetbal.

Het dragen van oranje kleding heeft ook te maken met het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid tussen de bevolking. Het dragen van oranje items wordt gezien als een nationale trots.

Koningsdag outfit stijlen

Kinderen doen graag mee aan traditionele dingen en daarom is het natuurlijk belangrijk dat je kindje een oranje outfit heeft. Met een oranje shirt of trui kom je al heel ver. Combineer een oranje hoodie met een stoer spijkerbroek en sneakers. Je kindje is dan al helemaal klaar voor het koningsfeest. Voor de stoere jongens kun je er nog een oranje pet bij combineren.

Een oranje shirt is ook heel leuk voor het koningsfeest. Deze kan gecombineerd worden met een spijkerjasje en stoere boots eronder. Voor de meisjes kun je de outfit helemaal compleet maken met oranje haaraccessoires

Voor de echte prinsesjes onder ons die niet houden van een stoere hoodie of shirt, is een rokje of jurkje natuurlijk uitermate geschikt. Het hoeft dan ook niet helemaal oranje van kleur te zijn. Een oranje print is ook al heel leuk. Combineer deze outfit met een leuke maillot en schattige schoentjes. 

Hebben je kindjes ook al zin in het gezellige koningsfeest? Wees voorbereid en ga alvast opzoek naar de perfecte koningsdag outfit. Bekijk hiervoor onze webshop of kom gezellig langs in de winkel. Alvast heel veel plezier met deze geweldige dag!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties