• Stories

Schoenen poetsen, tips voor ouders!

Schoenen poetsen, tips voor ouders!

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de uitdaging om de schoenen van je kinderen netjes te houden. Kinderen zijn natuurlijk heel actief waardoor de schoenen worden blootgesteld aan vuil, modder en allerlei vlekken. In deze blog kom je erachter hoe je het beste kunt schoenen poetsen. 

Schoenen poetsen

Het is van groot belang dat de schoenen van je kindje netjes onderhouden worden. Dit is niet alleen van belang om je kind er netjes uit te laten zien, maar ook zodat de schoenen langer mee gaan. Maar hoe kun je dan op de beste manier schoenen poetsen?

Begin altijd met het verwijderen van overtollig vuil. Klop de schoenen tegen elkaar of tegen een harde ondergrond om modder en ander los vuil te verwijderen. Hiervoor kun je ook altijd gebruikmaken van een zachte borstel of een tandenborstel, hiermee kun je de naden en andere moeilijk bereikbare plekken bereiken.

Maak vervolgens een sopje van lauw water en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je van tevoren altijd de instructies leest van het reinigingsmiddel. Test het sopje eerst op een onopvallende plek zodat je er zeker van bent dat het geen schade veroorzaakt op de schoen. Wanneer je er zeker van bent dat het sopje goed is, kun je het reinigingsmiddel aanbrengen op een zachte doek of een spons. Reinig hiermee voorzichtig de buitenkant van de schoenen. Vermijd agressief wrijven, dit kan namelijk beschadigingen aanbrengen aan het materiaal. Tot slot spoel je de schoenen af met schoon water om de zeepresten te verwijderen.

Na het schoenen poetsen zijn ze natuurlijk nat. Laat deze op een natuurlijke wijze drogen. Stop er geen droge kranten of andere materialen in, dit kan namelijk ervoor zorgen dat de schoenen vervormen.

Leren schoenen onderhouden

Bij leren schoenen kun je nog net even een extra stap toevoegen aan het schoonmaken. Wanneer de schoenen volledig zijn opgedroogd, kun je ze namelijk poetsen met een speciaal schoenpoetsmiddel. Hiermee voedt je de schoenen en worden zij extra beschermd. Kies hier wel voor een kleur die overeenkomt met de originele kleur van de schoenen. 

Om de schoenen schoon te houden, moet je natuurlijk wel een paar te gekke schoenen hebben staan in de garderobe. Neem een kijkje in onze webshop voor prachtige kinderschoenen. Alle kinderschoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit waardoor je kind er goed op kan lopen en spelen.  

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties