• Stories

Eerste babyschoentjes

Eerste babyschoentjes

Zet je baby de eerste stapjes? Hier ben je natuurlijk apetrots op. Hier horen dan natuurlijk ook de eerste babyschoentjes bij. In dit artikel lees je alles waar je op moet letten bij het aanschaffen van de eerste schoentjes en welke precies geschikt zijn.

Waar moet je op letten bij de eerste babyschoentjes?

Het aanschaffen van de eerste schoentjes, is natuurlijk super leuk! Babyschoentjes zijn nou eenmaal ook hartstikke schattig. Wij hebben een paar tips die je eventueel zou kunnen helpen bij de aanschaf:

1.      Juiste maat

Bij het aanschaffen van babyschoentjes, is de juiste maat het belangrijkste waar je op moet letten. De schoenen moeten netjes aansluiten maar ook weer niet te strak zitten. Kom daarom langs in de winkel om de voetjes op te laten meten.

2.      Soepele zolen

De zolen van een babyschoentjes moeten soepel en flexibel zijn. De voetjes van je baby moeten zo natuurlijk mogelijk kunnen bewegen. Daarnaast mogen de zolen ook niet te glad zijn waardoor je kindje steeds uitglijd. Let erop dat de zolen zijn afgewerkt met een antislip laag.

3.      Stevige achterkant

Een schoentje moet natuurlijk lekker soepel en comfortabel zitten, maar het is belangrijk dat de schoen een stevige achterkant heeft. Hierdoor staan de enkels recht, waardoor je kindje niet naar binnen of buiten draait. Het zorgt er ook voor dat je baby zijn enkeltjes niet verzwikt.

4.      Materiaal

De materiaal van de schoentjes is ook erg belangrijk. Het is de bedoeling dat de schoenen kunnen ademen. Dit voorkomt zwetende voetjes. Leer is bijvoorbeeld een stof dat ademt. Kunstleer daarentegen niet.

5.      Gaan de schoentjes gemakkelijk aan?

De schoentjes van je baby trek je meerdere keren op een dag aan en uit, bijvoorbeeld bij iedere luier die je verschoont. Hierbij is het natuurlijk wel fijn als de schoentjes gemakkelijk aan en uit gaan, zowel voor jou als voor je kindje.

Ontwikkeling van de voetjes

De voetjes van je pasgeboren baby bestaan voornamelijk uit kraakbeen en vet. Onder de gehele voet zit nog een vetkussen waardoor de voetjes plat zijn. In de eerste jaren verdwijnt het vet en wordt kraakbeen omgezet in bot. De spieren beginnen zich te ontwikkelen wanneer een baby zijn beentjes gaat bewegen. Hoe meer je kindje dus beweegt, hoe meer de spieren zich gaan voorbereiden op het dragen van gewicht. Baby’s gaan uit zichzelf staan een lopen wanneer de voetjes hier aan toe zijn. Het is daarom van groot belang dat de schoentjes ruim genoeg zijn, waardoor het de ontwikkeling van de voetjes niet verstoort.

Ben je nieuwsgierig naar prachtige merk babyschoentjes? Neem dan snel een kijkje op onze webshop of kom gezellig langs in de winkel. In de winkel kunnen wij voetjes opmeten van baby's die net beginnen met lopen!

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties