• Stories

Duurzame baby- en kinderkleding

Duurzame baby- en kinderkleding

Het is natuurlijk van groot belang dat we allemaal een steentje bijdragen aan het zorgen voor onze planeet. In de kledingindustrie speelt duurzaamheid daarom ook een grote rol. In deze blog kom je erachter waarom dit zo van belang is en hoe de meeste merken dit aanpakken. 

Waarom duurzame babykleding en kinderkleding?

Duurzaamheid in de kledingindustrie is om verschillende redenen ontzettend belangrijk. Laten we beginnen met de milieu-impact. Bij de productie van kleding wordt een grote hoeveelheid aan water, energie en chemicaliën gebruikt. Door het gebruik van duurzame materialen, afval verminderen en efficiëntere productieprocessen kan de milieu-impact worden verminderd.

Onder duurzaamheid vallen ook de arbeidsomstandigheden. Je hoort natuurlijk regelmatig slechte verhalen voorbij komen omtrent de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Dit gaat dan ook over het gehele proces, vanaf de katoenvelden tot aan de kledingwinkel. Het is ontzettend belangrijk dat alle werknemers werken onder verantwoorde arbeidsomstandigheden. 

Het dierenwelzijn valt ook onder duurzaamheid. Voorheen zag je in de kledingindustrie veel dierlijke producten zoals leer, bont en zijde. Tegenwoordig zien we gelukkig veel duurzame alternatieven zoals veganistische materialen. Hierdoor wordt het dierenwelzijn bevorderd.

Tot slot speelt duurzaamheid een grote rol voor de economische impact. Duurzaamheid creëert namelijk nieuwe banen in de groene sector en het bevordert innovatie en technologische ontwikkelingen.

Hoe werken merken aan duurzame kinder- en babykleding?

Ieder merk werkt natuurlijk op zijn eigen manier aan duurzaamheid. De één is hier misschien al een stukje verder in dan de ander, maar wat al ontzettend fijn is dat iedereen zich er bewust van is en goede ambities heeft. 

De eerste stap die de meeste merken zetten, is het werken met duurzame materialen. Duurzame materialen zijn bijvoorbeeld biologisch katoen of gerecycled polyester. Door kleding te produceren die gerecycled is of biologisch afbreekbaar is zal er minder afval ontstaan. 

Daarnaast wordt er al heel veel gewerkt aan de efficiëntie van productieprocessen. Er wordt heel goed gelet op het verminderen van afval en het gebruik van water, energie en chemicaliën. Gelukkig werken vrijwel alle designer merken al aan de verantwoorde arbeidsomstandigheden. Het is hierbij belangrijk dat werknemers eerlijke lonen krijgen, veilige werkomstandigheden hebben en geen gedwongen arbeid of kinderarbeid plaatsvindt. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar duurzame baby- en kinderkleding? Neem dan snel een kijkje in de webshop of kom gezellig langs in de winkel.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties