• Stories

Babykleding wassen, waar moet je allemaal op letten?

Babykleding wassen, waar moet je allemaal op letten?

Het is natuurlijk van belang dat de kleding van je baby schoon, fris en veilig is. Hiervoor vereist het wassen van babykleding wat extra aandacht om ervoor te zorgen dat de kleding zacht is voor de gevoelige huid van je kleintje en vrij is van schadelijke stoffen. In deze blog kom je erachter waar je nou allemaal precies op moet letten bij het wassen van babykleding.

Hoe kun je het beste babykleding wassen?

Om te beginnen is het van belang dat je een mild en hypoallergeen wasmiddel gebruikt bij het wassen van babykleding. De huid van je baby is namelijk gevoelig en kan snel reageren op agressieve chemicaliën die in verschillende wasmiddelen aanwezig kunnen zijn. Kies het liefst voor een wasmiddel zonder parfum, kleurstoffen en andere potentiële irriterende stoffen. Lees voor het gebruik van een wasmiddel altijd het etiket om er zeker van te zijn dat het middel geschikt is voor een gevoelige babyhuid.

Zoals je misschien ook wel bij je eigen kleding al doet, is het van belang om de kleding te sorteren voordat je gaat wassen. Sorteer lichte en donkere kleuren om kleurdoorloop te voorkomen. Daarnaast is het ook van belang om zachte stoffen zoals katoen en zijde apart te wassen van sterkere stoffen zoals spijkerstof. Dit voorkomt beschadigingen. 

Je zal regelmatig te maken hebben met vlekken in de kleding door onder andere voeding, melk en andere substanties. Het is raadzaam om deze vlekken te behandelen voordat het kledingstuk de was in gaat. Gebruik hiervoor een mild vlekkenverwijderingsmiddel om de vlekken voorzichtig te behandelen. Laat het middel even goed intrekken voordat je het in de wasmachine doet.

Bij het wassen is het ook van belang om goed de instructies op het etiket te volgen van het kledingstuk. Babykleding kan namelijk op een lagere temperatuur gewassen worden, zoals 30 graden celcius. Dit helpt te voorkomen dat kleding gaat krimpen of slijten. Wil je dat de kleding ook nog eens lekker ruikt? Bekijk dan de collectie van Wasgeluk van Essentia!

Babykleding netjes opbergen na het wassen

Nadat de babykleding is gewassen, is het natuurlijk ook van belang dat deze netjes wordt opgeborgen in een stofvrije kast. Zorg ervoor dat de kast of de lades waar de kleding in opgeborgen wordt, schoon is. Hiermee voorkom je dat de kleding opnieuw vuil wordt. Ook voorkom je dat kinderen een geïrriteerde huid krijgen door het stof. 

Door al deze richtlijnen te volgen zorg je ervoor dat de kleding van je baby schoon, fris en veilig blijft. Ben je nieuwsgierig naar hoogwaardige babykleding van prachtige designer merken? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Wie weet ligt jouw kleintje binnenkort ook stijlvol in je armen.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties