Alles wat je moet weten over tandjes bij baby's

Alles wat je moet weten over tandjes bij baby's

Het moment waarop je baby zijn of haar eerste tandjes krijgt, is natuurlijk een mijlpaal voor ouders. Tandjes verschijnen meestal tussen de leeftijd van zes maanden en drie jaar, maar dit kan variëren per kind.

Terwijl sommige baby's weinig problemen lijken te hebben bij het doorkomen van hun tandjes, kunnen anderen last hebben van irritatie en ongemak. In deze blog gaan we dieper in op het ontwikkelen van de tandjes en geven we een aantal tips om deze periode zo comfortabel mogelijk te maken.

Het proces bij baby tandjes

De meeste baby's beginnen met het krijgen van tanden in het onderste tandvlees, gevolgd door de bovenste. Het doorkomen van tanden kan leiden tot symptomen zoals kwijlen, bijten op voorwerpen, veranderingen in slaappatroon en soms zelfs een lichte koorts. Het tandvlees kan gezwollen en gevoelig zijn, waardoor je baby zich ongemakkelijk voelt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de nodige maatregelen te nemen om het ongemak te verlichten.

Tips voor het verlichten van de pijn

  • Bijtringen

Zachte bijtringen kunnen dienen als een uitstekende kauwoptie voor je baby. Zorg ervoor dat de bijtring schoon en koel is.

  • Masseren

Voorzichtig masseren van het tandvlees met schone vingers kan de druk verlichten. Zorg ervoor dat je je handen wast om mogelijke infecties te voorkomen.

  • Speen in de vriezer

Een populaire tip onder ouders, is het plaatsen van de speen in de vriezer. Door de kou kan het tandvlees tijdelijk verdoven en zo voor verlichting zorgen. Zorg ervoor dat de speen schoon is en leg hem slechts kort in de vriezer om bevriezing te voorkomen. Controleer altijd de temperatuur voordat je het aan je baby geeft.

Sommige baby's vinden het ook fijn om te sabbelen op knuffels of labels van speeltjes. Laat ze dat vooral doen als je merkt dat ze dit fijn vinden!

Het doorkomen van tandjes is een normaal en onvermijdelijk onderdeel van de babyontwikkeling. Met de juiste zorg en aandacht kunnen ouders de ongemakken verminderen en ervoor zorgen dat deze fase zo soepel mogelijk verloopt. Onthoud dat elke baby uniek is, dus het is belangrijk om de aanpak te vinden die het beste bij jouw kleintje past. Biedt troost, wees geduldig en geniet van deze bijzondere periode in het leven van je baby.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties