• Stories

Streetwear kleding voor kinderen

Streetwear kleding voor kinderen

Streetwear kleding is een modestijl die je steeds vaker in het straatbeeld voorbij ziet komen. Tegenwoordig is het ook een echte trend onder de kinderen. In deze blog kom je erachter wat streetwear kleding precies inhoudt en welke merken onder deze stijl vallen. 

Wat is streetwear kleding?

Streetwear is een kledingstijl die is ontstaan in de skateboard cultuur. Deze mode werd steeds populairder doordat bekendheden deze stijl gingen dragen. Streetwear is een combinatie van stijlvol en comfortabel, dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. 

Er zijn verschillende details kenmerkend bij deze stijl, zoals logo’s en grafische prints. Dit bestaat voornamelijk uit woorden, afbeeldingen, patronen of een combinatie daarvan. Daarnaast wordt er ook heel veel gebruikgemaakt van felle kleuren en contrasterende combinaties.

Oversized kleding zie je ook regelmatig terug in de streetwear kledingstijl. Oversized is een term voor kleding die bewust groter is gemaakt dan een standaard maat. De kleding zit losser om het lichaam waardoor het heel comfortabel is. Bij deze kledingstijl zie je ook veel sportieve invloeden zoals hoodies, joggers en sneakers. De items zijn regelmatig voorzien van decoratieve details zoals opvallende ritsen en touwtjes.

Merken met een street wear stijl

Houd je zoontje of dochtertje ook zo van street wear kleding? Dan zijn er verschillende merken die helemaal bij hem of haar passen. Laten we beginnen met het merk Dsquared2. Zij hebben streetwear items in het assortiment zoals oversized t-shirts met grafische prints of opvallende spijkerbroeken met verfspetters.

Het merk Off White heeft ook streetwear kleding in het assortiment. Zij hebben verschillende oversized hoodies en sweaters in opvallende kleuren. In de collecties zie je regelmatig opvallende iconische details voorbij komen zoals strepen en gele banden. Off-White heeft ook stoere sneakers in het assortiment met een opvallend detail, namelijk een kaartje. Aan de veters zit een kaartje gevestigd van stevig materiaal dat een echte eyecatcher is voor de schoenen. 

Tot slot is Palm Angels ook een prachtig streetwear merk. Zij maken ook gebruik van opvallende prints en oversized pasvormen. Voor meisjes zijn er bijvoorbeeld oversized hoodie jurkjes te vinden die je super leuk kunt combineren met stoere boots. In de collectie vind je ook vissershoedjes met super leuke, kleurrijke prints die een streetwear outfit helemaal compleet maakt. 

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar alle streetwear kleding voor kinderen? Neem dan snel een kijkje in de webshop of kom gezellig langs in de winkel. Kinderen vinden de combinatie van stijlvol en comfortabel ideaal en vinden deze kledingstijl daarom helemaal geweldig.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties