Kindermaten uitgelegd; vind de perfecte pasvorm

Kindermaten uitgelegd; vind de perfecte pasvorm

Het kiezen van de juiste kledingmaat voor kinderen kan een uitdaging zijn. Met kinderen die snel groeien en de diversiteit in maten per merk, is het soms gokken welke maat het beste past. In deze blog over kindermaten leggen we uit hoe je de maten van kinderkleding kunt begrijpen en de perfecte pasvorm voor jouw kind kunt vinden.

Kinderkleding maten

Kinderkleding maten kun je het beste bepalen aan de hand van de volgende tips:

  • Begrijp de maat labels 
  • Kinderkleding maten worden vaak aangeduid in leeftijdscategorieën, zoals 4-5 jaar of 10-12 jaar. Deze maten zijn slechts richtlijnen. Elk kind is uniek en groeit in zijn of haar eigen tempo. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de specifieke afmetingen van de kleding, zoals lengte, borst- en tailleomvang. 

  • Je kind opmeten
  • Het meten van je kind is de sleutel tot het vinden van de juiste maat. Meet de lengte van je kind van top tot teen, de borstomvang op het breedste punt, en de tailleomvang op het smalste punt. Houdt het meetlint niet te strak; het moet comfortabel blijven!

    Het kan zijn dat niet altijd alle omvangsmaten staan vermeld bij producten, ga dan uit van de lengtemaat van je kind. Als je de lengte weet, kun je via onze maattabel: kindermaten, bepalen welke kledingmaat daar het beste bij past. 

  • Rekening houden met de groei
  • Kinderen groeien snel, dus het kan handig zijn om kleding te kopen die een beetje groter is. Dit betekent niet dat je kleding moet kopen die veel te groot is, want dat kan oncomfortabel zijn voor het kind. Tenzij je kind wil gaan voor een oversized look!

  • Verschillende seizoenen
  • Bij het kopen van seizoensgebonden kleding, zoals winterjassen of zwemkleding, is het belangrijk om de groeisnelheid van je kind in gedachten te houden. Koop deze items niet te ver van tevoren, want de kans is groot dat je kind tegen de tijd dat het seizoen aanbreekt uit de maat is gegroeid. Als je toch een pareltje tegenkomt, ga dan voor 1 of 2 maten groter!

    Online kinderkleding kopen

    Het begrijpen van de maten van kinderkleding en het vinden van de perfecte pasvorm hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door de afmetingen van je kind te meten en deze te vergelijken met maattabellen, kun je een goede keuze maken. Onthoud dat comfort en bewegingsvrijheid voorop staan in kinderkleding. 

    Daarnaast bieden wij altijd de optie om je bestelling te retourneren binnen 14 dagen! Als jij denkt dat de maat te groot of te klein is, kun je deze gemakkelijk omruilen. Toch liever eerst passen? Kom dan gezellig langs in onze winkel in Rotterdam!

    Sparen voor korting

    Officiële merkdealer sinds 1993

    Wereldwijde verzending

    De mooiste designer collecties