Hoe kun je kinderkleding mixen en matchen?

Hoe kun je kinderkleding mixen en matchen?

Het combineren en bij elkaar zoeken van kinderkleding is leuk, maar soms ben je als ouder uit ideeën. Ook kinderen krijgen steeds eerder hun eigen smaak en willen hierop inspelen. Wij hebben de leukste tips verzameld om altijd de leukste outfits te maken!

Veelzijdige kinderkleding is belangrijk

Een veelzijdige garderobe voor je kind helpt niet alleen om geld te besparen, maar is ook goed voor creativiteit. Door verschillende stukken te combineren, kun je talloze outfits samenstellen die geschikt zijn voor elke gelegenheid.

Begin dus vooral met het opbouwen van een garderobe met tijdloze kledingstukken. Denk hierbij aan neutrale kleuren die gemakkelijk te combineren zijn met elkaar. Ook zijn tijdloze items altijd belangrijk, denk hierbij aan:

Door deze items als basis in de garderobe te hebben, heb je een goede eerste stap gezet! Zodra je een goede basis hebt, kun je wat kleur en patroontjes toevoegen. Kijk dus ook naar kleding met felle kleuren, leuke prints etc. Deze kun je vervolgens weer goed combineren met de basic items die je in de garderobe hebt en houd je de outfits levendig en kinderlijk.

Laagjes werken altijd goed

Net zoals bij volwassenen, werken laagjes ook heel goed in kinderkleding. Juist kinderen kunnen het sneller koud hebben of zijn geneigd na het spelen hun kleding uit te trekken. Voor dat soort situaties, is het dus goed om ze in laagjes te kleden.

Denk hierbij aan een leuke t-shirt of jurkje gecombineerd met een vest als extra laag. Een t-shirt kan ook heel goed onder een trui of sweater! Leggings zijn bijvoorbeeld ook ideaal als 'laagjes' kleding. Ze kunnen onder een jurk, rok, broek of short gedragen worden! Ideaal voor de koudere maanden. 

Laagjes zijn dus niet alleen praktisch voor veranderende weersomstandigheden, maar ook ideaal voor het creëren van diverse looks.

Maak de outfit af met accessoires

Accessoires zijn altijd, ongeacht leeftijd en geslacht, de finishing touch voor outfits. Je kunt bijvoorbeeld een hele simpele outfit al snel opfleuren met een leuke sjaal of armband. Voor jongens kun je gaan voor een stoere pet of muts!

Accessoires zijn zeker een van de musthaves die ook kinderen in hun garderobe moeten hebben. Juist om te kunnen spelen met creativiteit in outfits! Ook zijn accessoires als mutsen of sjaals ideaal om je kind warm te houden, win-win dus!

Op onze webshop vind je kinderkleding van verschillende merken met ieder zijn eigen stijl. Je hebt dus genoeg keuze om de leukste combinaties te maken! Of je dit nu samen met je kind doet of alleen, wij hebben zeker genoeg keuze met ons unieke assortiment.

Een hele belangrijke tip die wij jullie willen meegeven: Shop altijd kleding als outfit! Zo voorkom je dat je achteraf niet weet waar je het mee moet combineren en heb je altijd een vaste combinatie in je hoofd.

Sparen voor korting

Officiële merkdealer sinds 1993

Wereldwijde verzending

De mooiste designer collecties